ZAN VAKFI VE ÇALIŞMALARI ALMANYA VE HOLLANDA’DA TANITILDI

Zan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Dinç ve Başkan Yardımcısı Derya Aydın 10-17 Ekim 2017 tarihleri arasında Almanya ve Hollanda’da bir dizi ziyarette bulundu.

Sivil Düşün AB Programı’nın sağladığı Hareketlilik ve Ağ Oluşturma Desteği ile gerçekleşen seyahatte; Vakıf bünyesinde yürütülen Şengal Soykırımı ve Ezidi Mültecilerle ilgili çalışmalar Almanya ve Hollanda’daki sivil toplum kuruluşlarına anlatıldı.

Görüşmelerde Şengal Soykırımı ve Ezidi Mülteciler konusunda neler yapılabileceği konuşuldu.

Seyahat kapsamında aşağıdaki kişi ve kurumlarla görüşmeler yapıldı:

Berlin’de DİE LİNKE (Sol Parti) yetkililerinden partinin Dış İlişkiler Sorumlusu Julia Wiedermann ve Berlin Milletvekili Pascal Meiser ile görüşüldü.

Yine Berlin’de AKEBİ (Irkçılığa, Milliyetçiliğe, Ayrımcılığa Karşı Aktivist Eyleme Birliği) üyelerinden Nihat Kentel, Erkin Erdoğan ve Ezgi ile bir araya gelindi.

Hannover’de Mala Ezidiyan ziyaret edildi ve Ezidi Dernekleri yöneticilerinden Mahmut Çolpan, Tahsin Ersu ve Mehmet Sevgat ile görüşmeler yapıldı.

Köln’de artı tv ziyaret edildi. Gazeteci Fehim Işık’ın sunduğu artı doğu isimli programa katılan Vakıf Başkanı Namık Kemal Dinç ziyaretin gerekçelerini anlatarak, Şengal Soykırımı ve Avrupa’daki Ezidi mültecilerin durumuna dikkat çekti.

Seyahatin son durağı Amsterdam’da Hollanda Soykırım Araştırmaları Merkezi (NİOD) ziyaret edildi. Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Thijs Bouwknegt ile yapılan görüşmede; genel olarak bir soykırımın nasıl belgeleneceği, yöntem sorunu ve NİOD’un çalışmaları hakkında bilgi alınırken, Şengal soykırımı hakkında bilgi verildi.

Görüşmelerin tamamında Şengal soykırımı ve Ezidi mültecilerin mevcut durumları temel konu oldu.